Titanic

Igår så jeg Titanic for første gang på mange år. Det er en utrolig fin film som jeg liker veldig godt, og jeg tror jeg har sett den tusen ganger før. Men nå i eldre alder som jeg la merke til litt mer, fant jeg ut at overklassen er noe som irriterer meg. Være så fine på det at de faktisk ikke har nok livbåter fordi det ikke ser bra ut? Og ikke engang kan fylle opp alle fordi de som var i båtene ikke ville sitte med de lavere klassene? Skjønner godt at Rose bytta navn og starta et eget liv unna den galskapen.

Jeg skjønner jo at det her er filmversjonen, og at alt ikke nødvendigvis stemmer, men det med båtene, og at det ikke var nok er jo sant.

Også den utrolige fortellingen, ulykkelige elskere i Hunger Games triologien er jo bare dum i forhold. (Nå skal det sies at hunger Games er en av mine favoritter om dagen)
Tenk å finne sin store kjærlighet på den måten og har alle odds mot seg med sjalusi, benektelse og livsstil? Og enda holdt de sammen, som bare 17åringer.
Også skjer noe så utenkelig at skipet de er ombord på synker!

Og alle de menneskene, barna, som må dø bare fordi det finnes en "overklasse"? Hva er så mye bedre med gamle damer som takler korsett og har andre til å kle seg, sminke seg og ordne håret? Er man virkelig bedre enn andre når man orker og sitte i et rom med andre menn man ikke har noe til felles med annet enn penger og forretningssnakk med konjakk og sigar? Eller er man bedre enn alle andre fordi man takler å ikke ha egne meninger, bare følge andres meninger, livsstil og gjøremåter? Å bli fortalt hvordan man må gjøre ting? Lære hvordan man skal stå, gå og sitte? Å ikke eie empati for andre? Være egoistisk og bare tenke på seg selv? Å tenke på andre mennesker som unødvendige?
Jeg syns ikke sånt gjør andre bedre, heller bare mer tragiske. Og hvorfor velge å redde disse fremfor barn? På det skipet var det dobbelt så mange som døde enn som overlevde! Alt pga overklassens griskhet og mangel på empati!

Ja, jeg er klar over at dette er en film, men det er basert på en sann historie, og sånn overklassen er idag, så tror jeg virkelig ikke ting ville vært annerledes!

Dette er kun mine meninger!

4 kommentarer

Cecilie Hansrud

25.09.2014 kl.12:55

elsker titanic!

Siri Alvær

25.09.2014 kl.16:08

Du har et godt poeng der..

Line Cecilie Larsen

25.09.2014 kl.18:26

ganske sant det!

Herr Tangent

29.09.2014 kl.14:31

Takk for spørsmålene til spørsmålsrunden min. Nå har svarene kommet. :)

Line Cecilie Larsen

01.10.2014 kl.21:49

jeg har anbefalt en blogg på bloggen min nå, sjekk om det ble deg! :D

Skriv en ny kommentar

filmerogserier

filmerogserier

24, Ringerike

Denne bloggen vil kun handle om filmer og serier.

Kategorier

Arkiv

hits